De vanligaste frågorna avseende föreningen

Trivsel- och lokala ordningsregler

Klicka här för att ladda ner Bostadsrättsföreningen Bygatans trivsel- och lokala ordningsregler.

Fönsterprojektet

Om någon lägenhetsinnehavare har ett problem med funktion på de nya fönstren så skall det anmälas till HSB felanmälan (Se kontaktinfo) Vår förvaltare tar sedan kontakt med Elitfönster.

Månadsavgiften

Månadsavgiften är ca 560 kr per kvadratmeter och år.
I denna ingår: Värme, kall- och varmvatten, avlopp, kabel-TV (Comhem, analogt) samt bredband via Ownit (100Mbs dubbelriktat, fast IP).

Antal lägenheter

375 lägenheter, varav 33 är hyresrätter och 4 lokaler.

Lägenhetsnummer

För att konvertera mellan föreningens lägenhetsnummer och skatteverkets lägenhetsnummer, se konverteringstabell i respektive port.

Parkering och garage

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men Solna stad har både en större parkeringsplats för boendeparkering samt parkeringsgarage i nära anslutning till föreningen. Kontakta Solna stad för boendeparkeringstillstånd eller hyra av garageplats.

Kabel-TV

Vi har kabel-TV via ComHem och deras basutbud ingår i avgiften.

Bredband

Föreningen har installerat bredband i alla lägenheter och slutit avtal med Ownit som internetleverentör. Kostnaden för kopparbaserat 100/100 bredband ingår i månadsavgiften. Klicka här för att ladda ner ansökan till Ownit.

Möjlighet finns även att istället använda xDSL eller ComHem (gäller inte vån 6 & 7) som leverentör.

Hushållsel

För bästa elpris så upphandlar föreningen hushållselen kollektivt. Varje lägenhets förbrukning mäts separat och läggs sedan på avgiftsavierna kvartalsvis.
I samband med överlåtelse är det viktigt att köpare och säljare gemensamt ser till att lösa elkostnaderna mellan sig. Köparen ska skriva en fullmakt att styrelsen får upphandla elen. Perioderna för elavläsningarna är; december till februari, mars till maj, juni till augusti samt september till november. Elkostnaderna går sedan ut för betalning på avgiftsavierna för april, juli, oktober och december.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5 % av PBB som debiteras säljaren. Med dagens PBB på 44 300 kr (2016) så blir överlåtelseavgiften 1108 kr.

Pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift på 1% av PBB som debiteras köparen, för närvarande 443 kr.

Äkta bostadsrättsförening

Bostadsrättsföreningen Bygatan är en äkta förening.

Grovsoprum

Föreningens grovsoprum är förnärvarande öppet på onsdagar 18:30 - 19:00.

Miljömedvetenhet

Föreningen visar miljöhänsyn och har sopsortering i varje sophus med kompost för hushållsavfall.

Inglasning av balkonger

Inglasning av balkonger är tillåtet där det finns en balkong eller ett tak ovanför, dvs på alla bakonger utom de utan tak på våning 7 samt delar av balkongerna på gavlarna på våning 6. De krav som ställs är att inglasningen skall ha klart glas, sakna vertikala ramar och i färg matcha övriga inglasningar.

Säkerhetsdörrar

Installation av säkerhetsdör får göras så länge det är en dörr som i färg och utseende matchar de Daloc-dörrar föreningen installerat på våning 6 och 7. Alla lägenhetsdörrar skall normalt ha ett brevinkast, men i det fall det finns två dörrar till samma lägenhet så kan brevinkastet väljas bort på en av dem.

Nya fönster

Under 2010-2011 så byttes föreningens samtliga fönster och fönsterdörrar ut mot moderna och energisnålare fönster. Detta ger oss på sikt betydligt lägre energiförbrukning och därmed energikostnad.

Juridisk person som köpare

Föreningen godkänner inte en juridisk person som medlem vid förvärv av en bostadsrätt.

Fakta om fastighet och byggnad

Byggnadsår 1968
Stambyte/Relining av kök och badrum 2005 - 2006
Tillbyggnad av 82 lägenheter på de gamla taken 2005 - 2006
Nya hissar installerade 2005 - 2006
Ombyggnad av tvättstugor 2006
Kramling och omfogning av fasader 2006 - 2007
Nya sophus/återvinningsstationer 2006 - 2007
Upprustning gårdar 2006 - 2007
Målning av trapphus 2006